Vanwege de drukte in de productie kunnen de vermelden levertijden afwijken. Onze excuses voor het ongemak.
 • Vraag bij ons online je offerte aan, vrijblijvend en snel
 • Beste prijs gegarandeerd
 • Gratis verzending vanaf 200.- anders 12.50
 • Veel producten direct uit voorraad
 • De hoogste kwaliteit RVS
 • Direct af fabriek
 • Alle soorten maatwerk mogelijk
 • 12 maanden garantie

Welke motor moet ik kiezen?

Welke motor is geschikt voor mijn afzuigkap?

De motor in een afzuigkap wordt gebruikt om alle vuile lucht en dampen weg te zuigen. Het vermogen van de motor hangt o.a. af van de grootte van uw afzuigkap en wat voor apparatuur u onder de afzuigkap heeft staan. De keuze bij het maken van uw afzuigmotor luistert nauw en de volgende factoren hebben hier een grote invloed op:

Formaat
Het formaat van uw afzuigkap heeft natuurlijk een grote invloed op de prestatie die de motor moet leveren. Hoe groter de afzuigkap hoe meer vermogen de motor moet hebben.

Type afzuigkap
De vorm van uw afzuigkap heeft een grote invloed op de luchtstroom binnen de kap. Wilt u meer over luchtstromen weten kijk dan eens naar de nieuwe techniek van onze inductieafzuigkappen.

Komt de motor in de afzuigkap of extern?
De afstand van waar uw motor staat ten opzichte van de afzuigkap, heeft invloed op de kracht die de luchtstroom heeft. De luchtstroom moet voldoende kracht hebben om de lucht door het kanaalwerk te blazen. Is het kanaalwerk dus lang, dan moet er een externe motor in het midden van het kanaalwerk geplaatst worden. Interne motoren passen alleen in een afzuigkap met een minimale hoogte van 540mm.

Wat voor apparatuur komt eronder
Wellicht een van de grootste factoren die invloed heeft op de kwaliteit van uw luchtafvoer. Let voornamelijk op bij grillen, Aziatisch koken, frituren en rookafstotende apparaturen. Elke afstoot heeft een eigen co2 waarde, vetwaarde en luchtdichtheid.

Diameter van uw kanaalwerk
De diameter van uw kanaalwerk heeft invloed op het afzuigvermogen van de motor. Zorg ervoor dat uw kanaalwerk zo min mogelijk verkleind of vergroot wordt. Elke motor heeft een aansluitflens waar het kanaalwerk op kan worden bevestigd. Zorg ervoor dat deze goed op elkaar aansluiten.

  “Gastrosteel heeft mij geholpen met het kiezen van de juiste motor voor mijn afzuigkap en hierdoor heb ik €100,- bespaard”

  Ik twijfelde welke afzuigkap ik moest kiezen voor mijn restaurant met open keuken. Ik moest namelijk een afzuigmotor hebben die niet teveel lawaai maakt.

  Oscar Robbenkamp - Epe
  Lees hier hoe wij oscar hebben geholpen!

  Laat u adviseren bij het maken van uw keuze door onze specialisten

  Laat u vrijblijvend adviseren

  085 - 043 66 00

  Standenregelaar

  De standenregelaar zorgt ervoor dat u de motor op verschillende standen kunt zetten. Welke standenregelaar u nodig heeft hangt af van de amperage en het voltage van de motor. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste standenregelaar?