• Vraag bij ons online je offerte aan, vrijblijvend en snel
  • Beste prijs gegarandeerd
  • Gratis verzending vanaf 150.-
  • Veel producten direct uit voorraad
  • De hoogste kwaliteit RVS
  • Direct af fabriek
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • 12 maanden garantie

Milieu, regel-/wetgeving

regel- en wetgeving

Voor de professionele keuken geldt een landelijke norm m.b.t. het reduceren van geuroverlast. Deze landelijk norm kan altijd door een gemeentelijke norm aangescherpt zijn. Het is daarom noodzakelijk om bij uw gemeente te informeren welke norm van kracht is. Landelijk geldt dat er 2 meter boven het hoogste punt uitgeblazen moet worden. Dit hoogste punt wordt bepaald in een straal van 25 meter om het emissiepunt. Is dit niet toepasbaar dan zal een ontgeuringsinstallatie toegepast moeten worden waarbij ontgeurd wordt volgens de huidige stand van de techniek. Voor de industriële sector gelden wettelijke eisen die verschillen per proces of chemische stof. Momenteel bestaan er een aantal methodes welke toegepast worden in de professionele keuken en de licht industrie. Bent u op zoek naar informatie over wat er voor u mogelijk is wat betreft afzuiging en kanaalwerk? Wij kunnen u hier mee helpen!

Elke gemeente heeft haar eigen regel- en wetgeving omtrent luchttechniek. Alle informatie over het afstoten van lucht bij u in de buurt kunt u opvragen bij uw gemeente.

Neem contact op met uw gemeente:
14-[netnummer]

HULP NODIG?

Laat u adviseren door onze luchttechniek specialisten. Wij zijn er om al uw vragen te beantwoorden.

085 - 043 66 00

Het Rijk laat ook regels los - Zo komen verschillende milieuregels uit het Activiteitenbesluit te vervallen, zoals regels over geluid, afzuiging of vetafscheiding voor de horeca.

Lees verder

artikel uit het Activiteitenbesluit Horeca 2012





Lees verder